La Barcelona dels llibres

Wed, 18/08/2021 - 07:00

La Barcelona dels llibres

Sabeu què és el Mapa Literari? Descobriu el mapa que recull tots els carrers i espais de Barcelona que han estat immortalitzats a la literatura

La ciutat de Barcelona està plena de carrers i racons que tenen una estreta relació amb la literatura, ja sigui perquè hi han viscut autores i autors, perquè eren i són freqüentats per alguns d’ells o perquè han estat immortalitzats a les seves obres. Des de totes les èpoques i orígens, la ciutat conserva escultures, plaques de memòria i altres marcadors literaris, així com espais que es dediquen a la difusió i la memòria de la literatura, com llibreries, biblioteques, institucions, equipaments i fundacions diverses.

El Mapa  Literari és un recurs que trobareu al web de Barcelona Ciutat de la Literatura, un mapa interactiu que us permet buscar i situar tots aquests espais de la ciutat. Podeu buscar el rastre dels vostres llibres preferits i les plaques que marquen el lloc on van viure els vostres escriptors predilectes. També us servirà per trobar els equipaments més propers a casa vostra, com biblioteques o llibreries. A més, també disposa d’una pestanya que ofereix 7 rutes literàries per la ciutat que us podeu descarregar en format PDF i fer pel vostre compte. Per exemple, podeu fer una ruta pel barri de Sant Gervasi de la mà de Mercè Rodoreda i Joan Maragall, o visitar els espais de Barcelona esmentats a l’obra literària més important dels últims temps, Don Quixot, que us porta al Portal de Mar o al carrer del Call.

També podeu aconseguir el Mapa Literari en format paper a qualsevol de les 40 Biblioteques públiques de Barcelona o a les oficines Tiquet Rambles del Palau de la Virreina (Rambla, 99).