Primo Levi, Flaubert i Dostoievski, als cursos de tardor de l'Institut d'Humanitats de Barcelona

Wed, 29/09/2021 - 18:53

Primo Levi, Flaubert i Dostoievski, als cursos de tardor de l'Institut d'Humanitats de Barcelona

Es poden seguir de manera presencial o per internet, i les inscripcions ja són obertes.

L’Institut d’Humanitats de Barcelona ha presentat els seus cursos de tardor, en els quals la literatura té un pes important. El curs més matiner, que s’inicia ja el 29 de setembre, està dedicat a Flauvert, “el gran mestre de la novel·la moderna”, segons es titula aquesta formació. L’imparteixen Andreu Jaume, Jordi Llovet, Ignacio Echevarría i Lluís Maria Todó.

El 8 d’octubre es donarà el tret de sortida al curs Primo Levi. Literatura i testimoni, amb Marta Marín-Dòmine. A uns mesos de celebrar-se el 35è aniversari de la mort de l’autor, s’analitzarà quin és el ressò que el saber i les reflexions de Primo Levi poden tenir en el present, mirant fenòmens recents del nostre “present testimonial”, com ara el #metoo i #blacklivesmatter o testimonis de la pandèmia.

Un altre curs relacionat amb la literatura és Dostoievski, pensador. El mal, l’irracional, la salvació. En el marc del bicentenari del seu naixement, aquesta formació s’endinsarà en alguns dels aspectes clau del pensament de Dostoievski per capturar la seva complexa articulació filosòfica, contraposant-la també a la d’altres referents fonamentals de la seva època. S’iniciarà el 17 de novembre, i està dirigit per Tamara Djermanović.

En tots els casos hi ha la possibilitat de seguir-los presencialment o bé fer-los online. Més informació, en aquest enllaç.