El Premi Planeta 2021, per a Carmen Mola, pseudònim de tres guionistes

Sat, 16/10/2021 - 15:22

El Premi Planeta 2021, per a Carmen Mola, pseudònim de tres guionistes

Per la novel·la 'La bestia'. Paloma Sánchez-Garnica, finalista amb 'Últimos días en Berlín'.

Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero són els noms dels tres caps de Carmen Mola, el pseudònim amb el qual aquesta tríada de guionistes i escriptors signen els llibres que fan conjuntament. El secret ha deixat d’existir en la nit del Premi Planeta 2021, ja que els tres autors s’han emportat el tall més gros del pastís i han sortit a donar la cara. La novel·la premiada:  La bestia, una història de terror i assassinats ambientada en el Madrid del 1834, amb una gran epidèmia de còlera i restriccions molt semblants a les que hem viscut recentment. S’hauran de repartir un milió d’euros, després que l’editorial hagi augmentat la quantia econòmica en la que és la 70a edició del guardó.

L’escriptora madrilenya Paloma Sánchez-Garnica s’emporta 200.000 € com a finalista amb la novel·la Últimos días en Berlín. Segons la mateixa autora, tracta de “les conseqüències que provoquen els totalitarismes en la vida dels individus”, i també vol ser “un homenatge a Doctor Zhivago i la seva història, i a l’autor de la novel·la, Borís Pasternak”.

En aquesta edició del Premi Planeta s’hi van presentar 654 originals, el que suposa un rècord de participació. La gala del guardó ha tingut lloc divendres 15 d’octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya.