Arriba una nova edició de Séfer, la mostra del llibre jueu a Barcelona

Tue, 09/11/2021 - 07:00

Arriba una nova edició de Séfer, la mostra del llibre jueu a Barcelona

Té lloc entre el 9 i el 14 de novembre i se celebra a la Casa Adret i a l'Ateneu Barcelonès.

Séfer és un festival organitzat per Mozaika dedicat al llibre jueu que va viure la seva primera edició l’any 2016. Enguany se celebra del 9 al 14 de novembre tot combinant actes en línia amb altres de presencials, que acullen l’Ateneu Barcelonès i la Casa Adret.

La programació es presenta en forma de taules rodones sobre literatura, història i filosofia jueva. Escriptors, editors, professors, filòsofs, traductors i historiadors es troben durant tres dies al voltant d’obres de temàtica jueva. L’esdeveniment pretén no només servir de plataforma per a l’edició del llibre jueu en totes les seves variants (narrativa, poesia, assaig, filosofia, judaisme) sinó que també intenta donar a conèixer autors jueus més enllà de l’obra que han creat, a través de debat i diàlegs oberts al públic.

La mostra també té per objectiu promoure la reflexió sobre la traducció de les llengües jueves (fonamentalment l’hebreu i el yiddish), però sobretot intenta trencar amb els prejudicis que històricament han anat apareixent al voltant del jueu i de la seva manera de viure.

L’accés és lliure. Trobareu tota la programació en aquest enllaç.