L'escriptor Ferran Torrent celebra el 70è aniversari a l'Ateneu Barcelonès

Mon, 15/11/2021 - 07:00

L'escriptor Ferran Torrent celebra el 70è aniversari a l'Ateneu Barcelonès

Ponç Puigdevall, Xavier Aliaga i Joan Josep Isern, entre els que intervindran a l'acte.

Ferran Torrent va fer els 70 anys el passat 31 de maig. Però tot el 2021 pot ser bon moment per celebrar-los. Així que Edicions 62 i l’Ateneu Barcelonès han organitzat un acte dimarts 16 de novembre que vol ser un homenatge a l’escriptor de Sedaví però també una celebració d’aniversari. Es farà a l’Ateneu i començarà a les 18.30 h.

A més d’assistir-hi el mateix Torrent, hi participaran Ponç Puigdevall, escriptor i crític literari; Xavier Aliaga, escriptor i periodista, i Joan Josep Isern, crític literari. Moderarà l’acte la periodista Laura Serra i el presentarà el també periodista Joan Safont.

Ferran Torrent és un dels autors en llengua catalana més populars i consolidats, amb una producció exitosa que l’ha fet mereixedor de diversos guardons, com ara el Premi Sant Jordi de Novel·la, el Joan Crexells, el Nacional de la Crítica o el de la Crítica Serra d’Or. Ha estat traduït al castellà, el francès, l’alemany, el romanès i l’italià. I entre les seves novel·les n’hi ha de tan celebrades com ara Gràcies per la propina (1994, Premi Sant Jordi), Societat limitada (2002) i Bulevard dels Francesos (2010). Les seves darreres novel·les són Un dinar un dia qualsevol
(2015), Individus com nosaltres (2017) i Poder contar-ho (2019).