Oberta la convocatòria per optar a les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol

Mon, 15/11/2021 - 07:00

Oberta la convocatòria per optar a les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol

Se seleccionaran quatre projectes i el termini per presentar la sol·licitud finalitza el 15 de desembre.

Barcelona va ser designada Ciutat de la Literatura per la UNESCO el desembre del 2015. El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats. L’intercanvi de projectes innovadors i de bones pràctiques, així com la col·laboració entre les ciutats, són una oportunitat per aprendre noves maneres de fer que la literatura es difongui en l’àmbit local i projectar la imatge cultural de Barcelona al món.

En el programa de Barcelona Ciutat de la Literatura s’inclou com a eix d’acció el suport al sector del llibre i a la creació literària i, per tant, als autors i les autores. Aquest procés de selecció és una oportunitat per identificar i recolzar projectes literaris en l’especialitat de dramatúrgia d’autors vinculats a la ciutat de Barcelona. És en aquesta línia que es convoquen els premis d’escriptura de teatre Carme Montoriol. Hi poden optar els autors i les autores d’obres de dramatúrgia, de qualsevol nacionalitat i que tinguin com a mínim una obra estrenada al circuit professional en els darrers 5 anys. Caldrà acreditar-ho amb imatges de programes de mà o de dossiers de premsa. Les sol·licituds es poden presentar entre el 15 de novembre i el 15 de desembre del 2021.

Es concediran un màxim de quatre premis a projectes d’escriptura relacionats amb la disciplina de la dramatúrgia. Els autors i/o autores seleccionats rebran mil cinc cents euros (1.500€) al mes, durant dos mesos. La dotació total, per tant, de cadascun dels premis serà de tres mil euros (3.000€) que es pagaran en dues fraccions, de conformitat amb el que s’estableix al punt dotzè de les bases dels premis.

Els autors i les autores premiats disposaran durant dos mesos d’un espai, sense cost, per a desenvolupar el projecte d’escriptura de teatre presentat i seleccionat. Els espais disponibles estan dins de l’Escenari Brossa – Fundació Brossa, Nau Ivanow, Sala Beckett i Teatre Tantarantana. L’espai de treball estarà disponible en dos períodes al llarg de l’any: entre els mesos de març i juny de 2022 (torn de primavera) i els de setembre a novembre del 2022 (torn de tardor).

Trobareu tots els detalls de la convocatòria en aquest enllaç.