Coneixeu les postals literàries de la Institució de les Lletres Catalanes?

Fri, 03/12/2021 - 07:00

Coneixeu les postals literàries de la Institució de les Lletres Catalanes?

Reprodueixen versos i fragments de textos d'autors i autores de la literatura catalana i a dia d'avui hi ha 14 sèries amb 354 escriptors representats.

Tothom que ho desitgi es pot descarregar les postals literàries editades per la Institució de les Lletres Catalanes i que reprodueixen versos o fragments de textos d’autors i autores de la literatura catalana. Actualment hi ha catorze sèries de postals editades amb un total de 354 autors representats.

La primera sèrie es va publicar l’any 2007 amb citacions d’alguns dels escriptors que van formar de la primera Junta de Govern de la Institució republicana. A partir de 2013 se n’han editat tretze sèries més buscant sempre l’equilibri de gènere i territorial. Anna Murià, Francesc Trabal, Gabriel Alomar, Mercè Rodoreda, Josep Carner, Joan Oliver, Carles Riba, Joaquim Ruyra, Josep Pedrals, Estel Solé, Susanna Rafart, Patrícia Gabancho o Josep Maria Folch i Torres són només una petita part dels autors i autores que ja formen part d’alguna de les 14 sèries. Les citacions que hi ha a les postals són molt breus, sempre amb lletres negres i una paraula destacada en blanc, amb el nom de l’autor a la part inferior esquerra. Al web del Departament de Cultura de la Generalitat podreu trobar també d’on s’ha extret el fragment o vers i l’any de publicació del llibre.

Per visualitzar o descarregar-vos les postals, cliqueu aquí.