La 36a Nit de l'Edició reconeix la traductora Magdalena Palmer i la companyia El Tricicle

Mon, 06/12/2021 - 07:00

La 36a Nit de l'Edició reconeix la traductora Magdalena Palmer i la companyia El Tricicle

També rebran guardons la llibreria El Genet Blau i les editorials Alpina, Edhasa, Artigal Edicions, Cossetània Edicions i Edicions Llibreria Universitària.

El 13 de desembre a les 19 h al Teatre Condal tindrà lloc la 36a Nit de l’Edició, organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya amb la col·laboració de CEDRO. La cita s’ha convertit en el punt de trobada anual de tot el món editorial en el que es lliuren una sèrie de reconeixements a persones i editorials que han destacat per la seva contribució a la difusió del món del llibre.

En el decurs de la vetllada de la Nit de l’Edició s’atorguen diversos guardons. Els noms dels premiats ja es donen a conèixer uns dies abans de l’acte. D’aquesta manera, s’ha fet públic que el Premi Atlàntida 2021 del Gremi d’Editors de Catalunya distingirà la companyia teatral El Tricicle, que aquest any ha posat fi a la seva trajectòria després de 42 anys. El guardó s’atorga anualment a una personalitat o entitat que s’hagi distingit per la defensa i promoció de la cultura, la defensa de la propietat intel·lectual, i el foment de la lectura i el món del llibre. La Cambra del Llibre de Catalunya distingirà la llibreria El Genet Blau de Barcelona amb la 27a edició del Memorial Fernando Lara, que es concedeix a una iniciativa empresarial o un jove empresari del sector. I l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya lliurarà el 24è Premi de Traducció Ángel Crespo a Magdalena Palmer per la traducció de l’anglès al castellà de l’obra Otoño d’Ali Smith, publicada per Nørdica Libros. Així mateix, el Gremi farà un reconeixement especial a les editorials Alpina i Edhasa pels seus 75 anys d’activitat, i a Artigal, Cossetània i Edicions Llibreria Universitària (LU) pel 25è aniversari.

Més informació, en aquest enllaç.