El II Premi Paco Camarasa, 'ex aequo' per a Irene Rodríguez Aseijas i Ibón Martín

Mon, 13/12/2021 - 12:17

El II Premi Paco Camarasa, 'ex aequo' per a Irene Rodríguez Aseijas i Ibón Martín

Signen, respectivament, les novel·les 'El chico del cartón de leche' i 'La isla de las gaviotas'.

Nascut el passat 2020 amb l’objectiu d’honorar la memòria del llibreter valencià Paco Camarasa, que al llarg de 12 anys va ser al capdavant de la llibreria de la Barceloneta Negra i Criminal, el Premi Paco Camarasa de novel·la negra ha anunciat els guanyadors de la seva segona edició. Hem de dir “guanyadors” en plural ja que el premi ha estat ex aequo per a Irene Rodríguez Aseijas i per a Ibón Martín. Són l’autora d’El chico de cartón leche, en paraules del jurat “una novel·la atrevida amb diversos materials narratius destinats a produir un desassossec continu davant allò inexplicable”, i l’autor de La isla de las gaviotas, “un thriller sinuós, magnètic i impecable que ens enfronta al més terrible dels enemics: l’odi visceral que batega amagat en tots nosaltres”.

El premi no té dotació econòmica i té també la finalitat d’impulsar la carrera literària de les persones premiades, ja que és obert a autors i autores menors de 45 anys, o que  hagin superat aquesta edat però que siguin debutants en el gènere negre. El guardó és atorgat per nou festivals: Aragón Negro, BCNegra, Las Casas Ahorcadas de Cuenca, Getafe Negro, Semana Negra de Gijón, Granada Noir, Pamplona Negra, el Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca y València Negra. El guanyador i guanyadora rebran la invitació per a acudir a les nou cites.

A més de les dues premiades, optaven al guardó quatre novel·les més: La dentellada, d’Eduard Fernán-López; 9 corto, de Carmen J. Nieto; Sublimación, de Clara Peñalver; i Los gatos salvajes de Kerguelen, de Marta Barrio.