Cursos relacionats amb la literatura a l'Institut d'Humanitats de Barcelona

Tue, 28/12/2021 - 07:00

Cursos relacionats amb la literatura a l'Institut d'Humanitats de Barcelona

Se'n fan de presencials i 'online' i les inscripcions ja són obertes.

El mes de gener s’iniciaran els cursos d’hivern organitzats per l’Institut d’Humanitats de Barcelona, unes formacions que, en la majoria de casos, s’ofereixen tant en modalitat presencial com en modalitat online. Alguns dels cursos proposats tenen relació amb la literatura, i ja us hi podeu inscriure.

Entre aquests, hi ha el titulat Gabriel Ferrater. L’excés de la intel·ligència, que es farà entre el 10 de gener i el 14 de febrer i tindrà la participació, entre altres, de Jordi Amat, Jordi Cornudella o Núria Perpinyà. El curs es fa en l’any del centenari del naixement de Ferrater i quan en fa 50 de la seva mort, un autor amb “una obra poètica que va ser revolucionària dins la literatura catalana i que avui segueix sent un model per a molts escriptors joves”, segons es descriu al curs.

Una altra proposta és Novel·la i música. L’art de la novel·la, curs que explorarà el tractament que s’ha donat en la ficció a la música, tant en autors clàssics com E.T.A. Hoffmann o Tolstoi com en autores contemporànies com Elfriede Jelinek o Belén Gopegui. Beethoven, Schubert, Glenn Gould, el jazz o el rock són alguns dels protagonistes d’aquestes obres. En aquest cas els que us inscriviu haureu d’esperar al 15 de març per començar el curs, i la formació s’allargarà fins al 31 de maig. En seran ponents, entre d’altres, Andreu Jaume, Ignacio Echevarría, Selma Ancira i Mercedes Serna.

Per a més informació, cliqueu l’enllaç.