La dramatúrgia de Molière, a l'Ateneu

Fri, 07/01/2022 - 07:00

La dramatúrgia de Molière, a l'Ateneu

L'associació programa aquest gener una taula rodona sobre l'autor francès i projecta un film de la seva biografia.

Amb motiu del quart centenari del naixement de Jean-Baptiste Poquelin, molt més conegut com a Molière, l’Ateneu Barcelonès dedica diferents actes aquest mes de gener al reconegut dramaturg, actor i poeta, un dels autors de teatre més traduïts al català.

El dia 18, a les 18.30 h, la sala d’actes Oriol Bohigas acollirà una taula rodona titulada El teatre de Molière: un model per a la dramatúrgia catalana del segle XX en la qual intervindran Joaquim Sala-Sanahuja, professor de Literatura francesa i traducció a la UAB, i Judit Fontcuberta, professora de traducció a la UAB i especialista en la recepció de Molière a Catalunya al primer terç del segle XX. També hi haurà lectures a càrrec de l’actriu Rosa Renom i de l’actor Jaume Comas. L’acte serà conduït i presentat per Ivet Zwatrzko, gestora de la secció de Llengua i Literatura de l’Ateneu.

Dos dies més tard, el 20 de gener, a les 19 h, la mateixa sala serà l’escenari de la projecció del film Molière, d’Ariane Mnouchkine. És una pel·lícula de l’any 1978 que dura 260 minuts i que va ser nominada a la Palma d’Or del Festival de Cannes. S’hi retrata la vida del dramaturg, i la interpreten, entre d’altres, Philippe Caubère, Marie-Françoise Audollent, Jonathan Sutton, Frédéric Ladonne, Julien Maurel i Maurice Chevit.