Simposi sobre Joan Fuster, 'figura d'un segle'

Tue, 25/01/2022 - 07:00

Simposi sobre Joan Fuster, 'figura d'un segle'

S'organitza amb motiu del centenari del naixement del poeta i assagista, i tindrà lloc del 2 al 4 de febrer a la UB i al MUHBA Vil·la Joana.

Quina figura de l’intel·lectual traça i funda l’obra de Joan Fuster? Què hi ha en l’obra de Fuster que ens permet pensar la nostra contemporaneïtat? Què hi ha en la nostra contemporaneïtat que ens porta a rellegir l’obra de Fuster? Aquestes i altres qüestions vol tractar el simposi titulat Joan Fuster. Figura d’un segle, i que, organitzat per la Universitat de Barcelona (UB), el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), la Institució de les Lletres Catalanes i Màster Barcelona-Europa es durà a terme entre el 2 i el 4 de febrer. L’esdeveniment té lloc en l’any de commemoració del centenari del naixement de l’assagista, poeta i traductor de Sueca, i quan en fa trenta de la seva mort.

En la primera jornada, que es farà a la Facultat de Filologia de la UB, hi intervindran entre d’altres l’escriptora Núria Cadenas, el filòleg i assagista Àlex Matas i Pons, o la traductora i periodista cultural Valèria Gaillard. Tot el dia 3 i el matí del dia 4 el simposi es traslladarà al MUHBA Vil·la Joana, i hi participaran el sociolingüista i escriptor Toni Mollà, el també escriptor Xavier Aliaga o l’historiador Enric Pujol, entre molts d’altres. Les darreres hores del simposi es desenvoluparan a la Facultat de Filologia de la UB, on, després de diferents ponències, es presentarà el llibre Joan Fuster. Figura d’assaig, amb selecció de textos i pròleg d’Antoni Martí Monterde.

El simposi és obert a tothom, però és imprescindible fer reserva prèvia.