Superilla literària per celebrar Sant Jordi

Mon, 14/02/2022 - 12:00

Superilla literària per celebrar Sant Jordi

S’estendrà pel perímetre Diagonal-Gran Via / Pau Claris-Balmes, amb tot el passeig de Gràcia reservat per a professionals del llibre i la flor.

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat amb la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes els detalls d’una diada de Sant Jordi que recuperarà la normalitat prepandèmica. La gran novetat serà l’habilitació d’una superilla literària que s’estendrà pel perímetre Diagonal-Gran Via / Pau Claris-Balmes. Dins d’aquest perímetre hi haurà dos espais diferenciats: l’eix del passeig de Gràcia estarà reservat per a llibreters i floristes professionals, mentre que a l’eix de la Rambla de Catalunya s’hi instal·laran les associacions i entitats. La superilla serà només per a vianants, mentre que els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i pels carrers d’Aragó i de València.

Els llibreters i floristes professionals disposaran també d’altres espais en exclusiva, repartits per diferents punts de la ciutat: plaça de Valdivia, passeig de Lluís Companys, plaça de la Vila de Gràcia, plaça d’Orfila, plaça de Sarrià, espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, plaça Reial, plaça Universitat, i passeig de Sant Joan / Arc de Triomf.

Les entitats, associacions, altres col·lectius i particulars que vulguin muntar parada durant la diada ho podran sol·licitar mitjançant el programa DRAC de tramitació en línia dels permisos i llicències municipals preceptius.

La vigília de Sant Jordi, el 22 d’abril, els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les seves parades davant de la botiga, i també ho podran fer els flequers.

També es confirma que l’Ajuntament de Barcelona, sota el paraigües de Ciutat de la Literatura UNESCO, organitzarà el tradicional esmorzar de Sant Jordi el 23 d’abril. Tindrà lloc al Palau de la Virreina i es farà en col·laboració amb la Cambra del Llibre i els diferents gremis i associacions d’escriptors.