Un llibre de Joan Triadú enceta els clubs de lectura virtuals de les biblioteques de febrer

Tue, 15/02/2022 - 07:00

Un llibre de Joan Triadú enceta els clubs de lectura virtuals de les biblioteques de febrer

Aquest mes també es parlarà d''El consentiment', de Vanessa Springora i d''America Sanchez a Barcelona', de Julià Guillamon i Albert Planas, entre d'altres.

Biblioteques de Barcelona ha fet pública l’agenda de clubs de lectura virtuals del mes de febrer. Aquests clubs van néixer l’abril de 2022 i en ells escriptors, editors, traductors i periodistes culturals conversen amb els lectors a través d’una app de missatgeria instantània (Tellfy) i per videoconferència. Per participar-hi, doncs, cal tenir instal·lada Tellfy al dispositiu mòbil i donar-s’hi d’alta com a usuari, i també sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç de cada sessió (les places són limitades).

El 16 de febrer s’obrirà el club que tractarà sobre Dies de memòria (1938-1940). Diari d’un mestre adolescent, de Joan Triadú. Publicat per Proa el passat 2021, el llibre és el dietari d’un mestre abocat a exercir la docència en els anys més durs i violents del segle XX. La videoconferència final tindrà lloc el 9 de març, amb conducció de Susanna Álvarez, comissària de l’exposició Joan Triadú a la ciutat dels llibres.

El 17 de febrer estarà obert el club dedicat a El consentiment, de Vanessa Springora. En aquest cas, la conferència final serà el 10 de març, amb la filòloga Mercè Carrillo com a conductora.

I el 23 de febrer s’iniciarà un club de lectura una mica especial, ja que combinarà dos títols. America Sanchez, en el disseny, i Quim Monzó, en la literatura, són dues ànimes bessones: creativitat, simplicitat, rigor, sorpresa són els elements fonamentals de la seva obra. Monzó, a més, té un gran component gràfic, perquè havia estat dissenyador. Aquest club de lectura, conduït per Julià Guillamon, els analitza en paral·lel a partir de dos llibres il·lustrats: Monzó. Com triomfar a la vida (Galaxia Gutenberg, 2009), dissenyat per America Sanchez, i America Sanchez a Barcelona (Ajuntament de Barcelona, 2021), de Julià Guillamon i Albert Planas.

Més informació d’aquests i altres clubs de lectura virtuals, en aquest enllaç.