Residència internacional per a escriptors i traductors a Cracòvia

Thu, 03/03/2022 - 07:00

Residència internacional per a escriptors i traductors a Cracòvia

Durarà 2 mesos, de l'1 de juny al 31 d'agost, i qui hi vulgui optar té temps d'enviar la sol·licitud fins al 4 d'abril.

La Ciutat de la Literatura UNESCO de Cracòvia anuncia la convocatòria 2022 per al Programa de Residència Internacional per a escriptors i traductors. L’organitzen l’Oficina del Festival de Cracòvia, operador del programa Ciutat de la Literatura de la UNESCO de Cracòvia, en col·laboració amb l’Institut de Cultura Villa Decius.

El programa està destinat a escriptors i poetes emergents que tinguin com a mínim un llibre publicat, que treballin actualment en un projecte d’escriptura, i que vulguin aprendre més sobre la comunitat literària polonesa. El Programa de Residència és una oportunitat perfecta per a professionalitzar les habilitats d’escriptura i trobar les condicions òptimes per al treball creatiu, com també per a donar a conèixer l’obra a nou públic.

S’ofereix als escriptors una estada de dos mesos, entre l’1 de juny i el 31 d’agost, amb allotjament a Vil·la Decius, soci oficial del projecte amb anys d’experiència duent a terme residències internacionals. A més de l’estipendi, l’organització cobreix els costos de transport cap i des de Cracòvia. L’Oficina del Festival de Cracòvia garantirà als residents l’oportunitat de participar en la vida literària de la ciutat i ajudarà a desenvolupar oportunitats perquè puguin promocionar les seves obres a Polònia.

Les persones que vulguin optar a la residència han de tenir connexió amb una Ciutat de la Literatura UNESCO, un nivell mig-alt d’anglès parlat, disposició per participar en la vida literària de Cracòvia durant l’estada, i hauran d’escriure un text (entre 6.000 i 11.000 caràcters) que contingui la ciutat de Cracòvia d’alguna manera.

Per enviar una sol·licitud, cal omplir aquest formulari abans del 4 d’abril de 2022. Més informació, aquí.