Antònia Vicens i Picornell, 54a Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Thu, 03/03/2022 - 10:04

Antònia Vicens i Picornell, 54a Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

El jurat n'ha valorat la solidesa de la seva obra literària i la innovació en la recerca d'una veu narrativa.

El 54è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, atorgat per Òmnium Cultural, ja té nom i cognoms. És l’escriptora Antònia Vicens i Picornell, nascuda l’any 1941 a Santanyí, Mallorca, autora de novel·les, contes i reculls poètics. El jurat li concedeix el premi “per la solidesa de la seva obra literària i la innovació en la recerca d’una veu narrativa. Pel seu compromís amb la llengua i el seu activisme, que es veu en l’inconformisme que passa per treballar la veu literària al llarg de la vida”, així com també “per la creació d’una veu en constant experimentació, en la qual es reconeixen les generacions més joves de poetes”.

Entre moltes altres obres, Vicens és l’autora de 39º a l’ombra, que li va valer el Premi Sant Jordi. El 2009 es va endinsar en la poesia amb el recull Lovely i més endavant va publicar Tots els cavalls. Aquest passat 2021 arribava al mercat el seu poemari Pare què fem amb la mare morta.

Vicens ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el Premi Ramon Llull del Govern Balear, el Premi Josep M. Llompart de l’Obra Cultural Balear, la Medalla d’Or de la Vila de Santanyí; la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma; el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat i el Jaume Fuster de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.