Nou beques de residència per a escriptors i traductors a Suècia

Wed, 13/04/2022 - 07:00

Nou beques de residència per a escriptors i traductors a Suècia

Les estades són d'un mes i el termini per presentar la sol·licitud acaba el 25 d'abril.

AIR Litteratur Västra Götaland és un programa de residència dirigit a escriptors i traductors d’arreu del món. L’objectiu és crear temps i espai per al desenvolupament artístic oferint residències a diversos llocs de la regió de Västra Götaland, Suècia. Les residències són possibles gràcies a les subvencions i se centren en l’exploració artística i en oferir oportunitats d’inspiració i desenvolupament posterior. És en aquesta línia que aquest 2022 es convoquen nou places residents per a escriptors i traductors literaris, unes beques que inclouen un mes d’allotjament gratis, accés a un lloc de feina tranquil i inspirador, una subvenció i una paga per una aparició pública en el decurs de la residència. Les sol·licituds cal enviar-les abans del 25 d’abril.

Els candidats han d’especificar la ubicació i el mes per als quals sol·liciten la residència, entre les següents opcions:

  • Kungälv Library ofereix allotjament en un apartament a Nordiska Folkhögskolan. Hi ha un lloc de feina a la biblioteca. Mes: octubre/novembre (setmanes 42-45).
  • Skara Diocese and National Library ofereix allotjament a Herrtorps Qvarn o al centre de Skara. Hi ha un lloc de feina a l’antiga biblioteca situada al centre de Skara. Mes: setembre (setmanes 35-38).
  • La Biblioteca Central de Tanum ofereix allotjament i un lloc al KKV Bohuslän de Gerlesborg i un lloc de treball a la biblioteca. Mes: octubre (setmanes 40-43).
  • Världslitteraturhuset/Stadsbiblioteket de Göteborg ofereix un lloc a Världslitteraturhuset i allotjament a prop. Mes: octubre (setmanes 40-43).
  • Villa Martinson a Jonsered ofereix allotjament i un lloc de feina en un dels cinc apartaments de la Villa. Mes: octubre (cinc places).

Un cop finalitzada la residència, tant el resident com l’amfitrió presentaran cadascun un breu informe sobre la residència en què descriuen la seva feina, el tipus d’acte públic que s’ha organitzat, el nombre de persones que hi ha assistit, etc.

Trobareu més informació en aquest enllaç.