Diàleg entre nou peces de Miró i deu poemes d'avui

Fri, 22/04/2022 - 07:00

Diàleg entre nou peces de Miró i deu poemes d'avui

L'exposició es pot veure a la galeria Mayoral del 21 d'abril al 2 de juliol.

Miró i deu poetes catalans d’avui és el títol de l’exposició que del 21 d’abril al 2 de juliol es pot visitar a la galeria Mayoral, una mostra feta amb la col·laboració del poeta, assagista, traductor i crític Vicenç Altaió i de la poeta, editora i traductora Blanca Llum Vidal. A la Mayoral, nou peces de Joan Miró entren en diàleg amb deu poemes actuals, que signen Pere Gimferrer, Joan Navarro, Biel Mesquida, Enric Casasses, Dolors Miquel, Maria Callís, Marçal Font, Maria Sevilla, Mireia Calafell i Pol Guasch. “Les obres de Miró, històriques i atemporals, es presenten al costat de poetes que són temporals i a la vegada són ahistòrics; com l’art i la poesia”, s’explica des de la galeria, que també recorda que l’artista era una gran lector de poesia i que va fer 109 llibres amb poetes al llarg de la seva vida, la majoria autors de l’escola francesa, com Breton, Éluard o Dupin.

“La poesia tenia, per a Miró, una cosa de síntesi i de xoc. L’artista, que va ser una persona amb una clara consciència del cicle vital o del cicle universal, optà sovint per dignificar materials pobres a través de l’art i la poesia com observem en obres com Peinture, en què una capsa de cartró oberta li serveix per treballar la idea del fragment i del tot”, informa també la galeria. A més de la peça esmentada, qui visiti la mostra també hi trobarà Femme aux trois cheveux, constellations o L’esperança del condemnat a mort, una obra per a la qual Joan Navarro ha escrit un poema especialment per a l’exposició.

A Miró i deu poetes catalans d’avui també hi ha una selecció de documentació, com ara el llibre catàleg editat en ocasió de l’exposició Miró Barcelona 1964, realitzada a tres galeries de Barcelona, les quals van presentar simultàniament obra de Miró, gràfica sobretot, en què col·laboraren poetes del moment i de l’entorn de l’artista, com és el cas de J.V.Foix, Brossa, Perucho, Teixidor, Cirlot, Cirici o Santos Torroella.

Més informació, en aquest enllaç.