Més d'un centenar d'editorials independents participen en la fira Literal

Mon, 09/05/2022 - 07:00

Més d'un centenar d'editorials independents participen en la fira Literal

Se celebrarà el 21 i 22 de maig a la Fabra i Coats i tindrà com a lema la frase de Joan Fuster 'un bon llibre sempre és una provocació'.

Torna la fira Literal i ho fa disposada a radicalitzar la cultura. La 8a edició d’aquesta trobada d’idees i llibres radicals es durà a terme el cap de setmana del 21 i 22 de maig al recinte de la Fabra i Coats, i, en l’any en què se commemora el centenari de l’escriptor, assagista i poeta Joan Fuster, pren com a lema una sentència del de Sueca: “Un bon llibre sempre és una provocació”. El cartell també fa referència a Fuster. I és que, segons s’informa des de la Literal, aquest esdeveniment “té ADN fusterià, la seva essència plana per sobre l’organització de la pròpia fira”.

L’organització anuncia la presència de més d’un centenar d’editorials independents que convertiran la Literal de nou en el punt de trobada de la cultura i el pensament crític. A més dels estands d’editorials i llibreries, qui la visiti hi trobarà un espai de restauració amb Alterevents als fogons, un espai de canguratge amb Tata Insti, un espai de lectura gestionat per Biblioteques de Barcelona, nous espais per a presentacions de llibres i debats i un escenari artístic. Al llarg de les dues jornades s’hi abordaran moltes temàtiques; es parlarà de cultura i transformació social, de literatura radical, de descolonització, de control social, de gènere, de classe, de la qüestió nacional, de la nova ruralitat i de ciutats feministes, de decreixement i ecosocialisme, de suport mutu, de gestió del temps i salut mental… Una fira impulsada des de l’Economia Social i Solidària que vol ser punt de trobada comunitària, de lluita compromesa i de subversió.

Consulteu tots els detalls de la fira en el seu web oficial.