Lliurament del Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona a Glòria Coll Domingo

Thu, 12/05/2022 - 07:00

Lliurament del Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona a Glòria Coll Domingo

L'acte tindrà lloc dilluns 16 de maig al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Glòria Coll Domingo recollirà dilluns 16 de maig a les 18 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el guardó de poesia dels Jocs Florals de Barcelona 2022. Els mantenidors del premi van considerar el llibre de poemes que va presentar Coll, titulat A través, com a mereixedor d’aquesta distinció. L’acte s’emmarca en el festival Barcelona Poesia, que se celebra fins al 18 de maig.

La premiada és música i poeta. En el camp de la música, ha estudiat interpretació del violoncel a l’Esmuc (Barcelona) i als conservatoris d’Utrecht i Amsterdam, on s’ha especialitzat en la interpretació del violoncel barroc. Ha treballat en diferents agrupacions de cambra, tant aquí com a l’estranger, centrades tant en la interpretació de la música antiga amb perspectiva històrica com en l’experimentació amb altres disciplines artístiques. Pel que fa a la literatura, ha fet cursos de Filologia Catalana a la URV i d’Estudis Literaris a la UB. L’any 2013 es va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes (Galerada, 2013), guardonat amb el premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits. El 2015 va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de la UAB per Territori inhabitable (edicions de la UAB, 2015), i el 2017 va publicar el seu últim llibre fins ara, Retorn (Godall, 2017). Ha participat en els principals festivals de poesia catalans i els seus poemes han estat publicats en revistes i antologies d’àmbit estatal.

Amb més d’un segle i mig d’història, el Premi de Poesia dels Jocs Florals és un dels més antics d’Europa i del món, i es consolida, any rere any, com a plataforma per donar a conèixer autors o per consolidar noms. Altres guanyadors dels darrers anys han estat Miquel de Palol, Manel Ollé, David Caño, Carles Hac Mor o Àngels Gregori.

Més informació, aquí.