Terrats en Cultura 2022 arrenca recordant Gabriel Ferrater

Mon, 16/05/2022 - 07:00

Terrats en Cultura 2022 arrenca recordant Gabriel Ferrater

L'actor Pere Arquillué presenta 'Fil de memòria', retrat personal i literari d'un dels renovadors de la poesia catalana de postguerra.

Terrats en Cultura és un festival impulsat per l’associació cultural Coincidències en què, qui compra l’entrada d’un espectacle, no sap el lloc exacte on es durà a terme. L’organització ho comunica 48 hores abans de l’esdeveniment. Sí que se’n sap, però, la programació. I l’edició d’enguany, que començarà el 17 de maig i s’allargarà fins al 25 de setembre, se suma a l’Any Gabriel Ferrater, de qui fa cent anys del naixement i cinquanta de la mort, amb un espectacle inaugural protagonitzat i dirigit per l’actor Pere Arquillué. Té per títol Fil de memòria, i presenta un retrat personal i literari de qui està considerat com un dels principals renovadors de la poesia catalana de postguerra. No és el primer cop que Arquillué s’endinsa en la paraula de Gabriel Ferrater: ja ho va fer fa vint-i-cinc anys. Ara hi torna, acompanyat per la música de Toni Ubach, amb un espectacle delicat, que confia en el vers, perquè sap que la poètica ferrateriana és una lliçó de vida. Començarà a les 20 h i, com hem dit, no se sap a hores d’ara a quin terrat; només que serà al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

En total, el festival tindrà una quinzena d’espectacles, entre teatre, cabaret, dansa i música. Hi participaran artistes com Carlota Flâneur, Albert Lax, Amanda Álvaro, la companyia Les Lloronas o Sílvia Albert Sopale.

Tota la informació, aquí.