Una nova biblioteca per a la ciutat, la Gabriel García Márquez

Tue, 24/05/2022 - 07:00

Una nova biblioteca per a la ciutat, la Gabriel García Márquez

Estarà al districte de Sant Martí i la seva especialització serà la literatura llatinoamericana.

Dissabte 28 de maig obrirà les seves portes la Biblioteca Gabriel García Márquez, situada al carrer del Treball, 219, al districte de Sant Martí. Serà la tercera biblioteca més gran de la xarxa de Biblioteques de Barcelona i hi treballaran 15 persones sota la direcció de Neus Castellano. La biblioteca, projecte dels arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano (Suma Arquitectura), tindrà un fons aproximat de 40.000 documents, 140 punts de lectura i 30 punts d’accés a Internet. A més, disposarà de diferents espais per a la realització d’activitats, inclòs un espai sensorial, així com d’altres per poder fer reunions i treballs en grup. Tindrà també un estudi de ràdio.

En la jornada inaugural la biblioteca estarà oberta de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Al llarg del dia es farà un magazín de radio, en col·laboració amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries. Els podcasts resultants es podran escoltar posteriorment al web de la XRC: https://xrcb.cat/ca/. Les entitats i associacions del barri protagonitzaran diferents actes. A les 11 h del matí, previ a la visita i parlaments de les autoritats, Pep Callau i Els Pepsicolen oferiran un espectacle familiar. La jornada de la inauguració s’acabarà a les 19 h amb un muntatge de dansa vertical, titulat Las voladoras, a càrrec de Les Filles d’Eva.

La biblioteca, que porta el nom del Premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez, estarà especialitzada en literatura llatinoamericana i abraçarà les principals obres de narradors, poetes i dramaturgs d’Amèrica Llatina, tant clàssics com actuals. Més enllà del fons bibliogràfic, l’equipament aspira a convertir-se en un centre d’irradiació de la cultura llatinoamericana a través d’activitats de difusió i promoció organitzades a l’empara de l’estreta relació que Biblioteques de Barcelona manté amb Casa Amèrica Catalunya. Així mateix, tindrà un espai dedicat al dibuixant de còmic Francisco Ibáñez, veí de Sant Martí.