Projecte cinematogràfic sobre el Verdaguer excursionista

Wed, 01/06/2022 - 07:00

Projecte cinematogràfic sobre el Verdaguer excursionista

La productora i la Fundació Jacint Verdaguer han posat en marxa una campanya de captació de fons per fer-lo realitat.

La Fundació Jacint Verdaguer i la productora Filmexplora impulsen el projecte cinematogràfic Canigó 1883. Per poder finançar la pel·lícula han posat en marxa una campanya de captació de fons a través de la plataforma Verkami. L’objectiu és arribar als 20.000 €.

Amb Maleïda 1882 i ara amb Canigó 1883, els impulsors volen donar a conèixer a través del llenguatge audiovisual les excursions i ascensions que va fer el poeta Jacint Verdaguer pel Pirineu durant els estius del 1882 i 1883. Així mateix, volen fer un pas més, amb una segona part amb més ficció, per tal de descobrir als espectadors la gènesi del gran poema èpic Canigó i alguns dels seus aspectes clau.

El film el dirigeix Albert Naudín, amb guió del mateix Naudín i de Bernat Gasull i amb un repartiment de luxe format per Lluís Soler al paper de Jacint Verdaguer de 1901, Sílvia Bel interpretant Flordeneu, Xavier Boada al paper de Jaume Collell, amic íntim de Verdaguer, i Santi Pocino interpretant el vessant més aventurer del poeta. La pel·lícula entoma el tram final de rodatge en indrets com ara la Garrotxa, el Montseny i el Pirineu i s’estrenarà l’estiu del 2023.

Més informació, aquí.