Neix el premi Petit PEN de literatura infantil i juvenil

Fri, 03/06/2022 - 07:00

Neix el premi Petit PEN de literatura infantil i juvenil

És obert a organitzacions i iniciatives europees i es poden presentar propostes fins al 15 de juny de 2022.

Enguany el PEN Català commemora el seu centenari i ho fa mirant al futur, impulsant un premi de literatura infantil i juvenil. Porta per nom Petit PEN, i és obert a entitats públiques o privades i a iniciatives impulsades per grups de persones que fomentin la diversitat, el pensament crític i la defensa de la llibertat d’expressió en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil.

L’organització detalla que s’hi poden presentar associacions, centres culturals, biblioteques, editorials, llibreries, festivals literaris, escoles o grups de persones que s’hagin unit amb aquest propòsit. La seva tasca pot haver incidit en el procés creatiu i els seus agents, el procés editorial, la formació, la traducció, la comunicació o la mediació.

L’objectiu del nou guardó és reconèixer la contribució d’una entitat, organització o iniciativa europea a una literatura infantil i/o juvenil més lliure i més diversa. Està dotat amb 2.000 euros i es poden presentar propostes fins al 15 de juny de 2022 escrivint un correu a pen@pencatala.cat.

Consulteu les bases aquí.