La Rambla de Barcelona, escenari al juliol de la Vila del Llibre

Wed, 15/06/2022 - 07:00

La Rambla de Barcelona, escenari al juliol de la Vila del Llibre

La iniciativa, que té entre els seus objectius noves dinàmiques de turisme i desenvolupament per als seus territoris, es farà a la capital catalana entre els dies 1 i 3.

La Xarxa de Viles del Llibre, iniciativa que agrupa territoris de Catalunya i Mallorca que creuen en el poder de la literatura per engegar noves dinàmiques de desenvolupament i turisme, tindrà aquest mes de juliol parada a Barcelona. Després d’una primera iniciativa a Bellprat (Anoia), enguany hi ha programats fins a 8 festivals. Ja s’han fet els de L’Escala, Sitges, Cabrils i Manacor, i els propers seran a La Rambla de Barcelona (de l’1 al 3 de juliol a la Rambla de Santa Mònica i la Rambla dels Caputxins), Malgrat de Mar (27 i 28 d’agost), Cervera (25 de setembre), i Piera (8 i 9 d’octubre).

Segons previsions de VilaDelLlibre.CAT, els 8 festivals de la Xarxa rebran al voltant de 34.000 visitants amb una previsió d’1.700.000 euros d’impacte econòmic directe en el territori i vendes editorials estimades de 130.000 euros per part de les 60 editorials que s’espera que participin als mercats editorials durant el 2022. Cada Vila té un programa d’actes literari dissenyat en consonància amb les particularitats de cada població on se celebra i, en el seu conjunt, oferirà més de 250 propostes literàries (taules del llibre, tallers, espectacles…) de la mà de 300 autors, autores i artistes del llibre.

Un dels objectius de l’organització és que el llibre sigui l’excusa per descobrir nous indrets a visitants lletraferits que es desplacen com a turistes culturals atrets pel programa literari que ofereix cada Vila però, a més, ofereix als habitants l’oportunitat de redescobrir el seu entorn més immediat i la seva memòria més recent de la mà dels llibres.

El programa literari està comissariat per Sebastià Bennassar i Jordi Puig. Pel que fa les temàtiques que aborden els diferents festivals, cada territori posa el focus en un aspecte molt proper a la seva realitat amb un programa on sempre hi ha presència d’autors i autores patrimonials, consagrats i novells. A més, les Viles estan especialment atentes a algunes de les commemoracions literàries més importants: és el cas aquest 2022 de l’Any Joan Fuster, l’Any Gabriel Ferrater o el centenari de la Casa dels Clàssics, segell editorial que va néixer el 1922 i va publicar la seva primera obra el 1923.

Més informació en aquest enllaç.