Praga i Granada convoquen residències literàries

Fri, 01/07/2022 - 10:52

Praga i Granada convoquen residències literàries

La de la capital de Txèquia és oberta a autors i a traductors, i la de la ciutat andalusa és per a escriptors.

Granada Ciutat de la Literatura UNESCO presenta una nova edició del seu programa internacional de residències d’escriptors. Va destinat a escriptors i escriptores de qualsevol país i que escriguin en qualsevol llengua, que hagin publicat com a mínim dos llibres (novel·la, assaig, poesia…), i amb un nivell mig-alt d’anglès i d’espanyol.

L’estada serà per a dos autors o autores entre el 3 de novembre i el 2 de desembre, i la Universitat de Granada cobrirà les despeses d’allotjament dels dos escriptors seleccionats en habitació individual i en règim de pensió completa a la seva residència de convidats a la Corrala de Santiago (a la imatge).

Es facilitarà als escriptors residents oportunitats de participació a la vida literària de la ciutat de Granada i contactes amb els escriptors locals, així com la possibilitat de participació en tallers i activitats pedagògiques.

Les sol·licituds s’han de presentar abans de l’1 de setembre. Tota la informació, aquí.

Praga convoca també una residència literària. En aquest cas, el termini per presentar-s’hi finalitza el 31 d’agost, i es convoquen sis residències que es duran a terme en el decurs de l’any vinent. És oberta a escriptors i traductors amb un projecte literari per treballar durant l’estada.

Entre els criteris de selecció hi haurà que es tinguin coneixements bàsics d’anglès, interès cultural pel lloc de residència, com a mínim una obra literària publicada i la voluntat de participar en la vida literària local. El resident haurà de facilitar a la Biblioteca Municipal de Praga un text inspirat en aquesta estada durant la mateixa residència o com a màxim 2 mesos després de la seva finalització.

Els resultats de la licitació es donaran a conèixer abans del 30 d’octubre de 2022. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.