Inscripcions obertes per participar al Forum Edita Barcelona 2022

Wed, 06/07/2022 - 07:00

Inscripcions obertes per participar al Forum Edita Barcelona 2022

Amb el lema "Transformacions i impulsos del món del llibre", se celebrarà els dies 6 i 7 de setembre.

La setena edició del Forum Edita Barcelona ja té dates, programa i inscripcions obertes. Es durà a terme el 6 i 7 de setembre a la UPF Barcelona School of Management, i es farà amb l’anunciat “Transformacions i impulsos del món del llibre”. El Forum Edita és una trobada de debat sobre els grans reptes, oportunitats i problemes del món del llibre i l’edició actual. Organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la UPF Barcelona School of Management, té el suport de CEDRO, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i del Ministerio de Cultura y Deporte i la col·laboració d’EDITORS.CAT i la Federación de Gremios de Editores de España.

El Forum començarà amb una anàlisi del mercat editorial a Espanya i les principals tendències internacionals, a càrrec d’Iñigo Palao (consultor GFK) i Rüdiger Wischenbart (consultor editorial). També al matí del dia 6 d’analitzarà la participació espanyola a Frankfurt 2022, amb editors alemanys i espanyols.

A la tarda, per primera vegada al Forum Edita es parlarà del llibre científic i humanístic en espanyol. I en una altra taula rodona es tractarà sobre l’auge del còmic, el manga i la novel·la gràfica amb Ediciones La Cúpula, Manga Planeta i Norma Editorial. També hi haurà un debat sobre el present i el futur del sector editorial, en el que sortiran qüestions com ara la modernització del sector o l’ecoedició.

Dimecres 7 de setembre Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Montserrat Ayats, responsable del Pla nacional del llibre i la lectura de Catalunya, parlaran del nou acord estratègic per al foment de la lectura en català. Hi haurà també una xerrada sobre el futur de la Propietat Intel·lectual i l’edició. La periodista Cristina Gallach comentarà la nova economia de la llengua (PERTE) i hi haurà la presència de l’editor brasiler Luis Schwarz i la presidenta de la International Publishers Association, Bodour Al Qasimi.

Tota la informació, en aquest enllaç.