Les cartes entre l'escriptora Elena Garro i la crítica literària Gabriela Mora, al cicle 'Correspondències'

Tue, 12/07/2022 - 07:00

Les cartes entre l'escriptora Elena Garro i la crítica literària Gabriela Mora, al cicle 'Correspondències'

L'activitat tindrà lloc a Casa Amèrica Catalunya la tarda del 14 de juliol.

El segon lliurament de la quarta temporada del cicle “Correspondències”, organitzat per Casa Amèrica Catalunya, aborda les cartes que l’escriptora Elena Garro va enviar a la crítica literària Gabriela Mora. Una correspondència marcada per una amistat tensa i plena d’alts i baixos que va tenir lloc durant un període de crisi a la vida de l’autora mexicana. La sessió es farà el 14 de juliol a les 19 h, i també inclourà un parell de missives del poeta Octavio Paz, marit d’Elena Garro entre el 1937 i el 1959.

Comentaran les cartes la professora universitària Anna Caballé i el poeta, editor i traductor Aurelio Major. Sota la direcció escènica de Ruth Talavera, les actrius Alicia González Laá i Patrícia Mendoza i l’actor William Arunategui donaran veu a les missives.

Immersa en l’escàndol polític del moviment estudiantil del 1968, la supervivència precària, l’errada permanent i l’angoixa de veure’s assetjada, Garro reflecteix a les cartes que va enviar a Mora tot l’univers complex, apassionat, intel·ligent i febril en què es debatia. Les missives, escrites entre el 1974 i el 1980, període d’estada de Garro a Nova York i Espanya, reflecteixen les diverses dificultats per les quals travessava l’autora de Los recuerdos del porvenir, la seva rancúnia davant la classe política mexicana, el seu repudi al seu exmarit Octavio Paz, la seva fòbia a les burocràcies, el seu odi als cercles literaris i altres aspectes ombrívols de la seva vida.

L’activitat és oberta al públic però també es podrà seguir en línia a través d’aquests enllaços a YouTube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.