Rutes literàries d'estiu de la Fundació Jacint Verdaguer

Thu, 21/07/2022 - 07:00

Rutes literàries d'estiu de la Fundació Jacint Verdaguer

Se'n fan tres: una per a docents, una altra que inclou visita a la Casa Museu de Folgueroles i una tercera de geològica.

Si aquest estiu teniu previst desplaçar-vos algun dia a la comarca d’Osona, i sou seguidors de l’obra literària de Jacint Verdaguer, sapigueu que la Fundació que porta el nom del poeta i prevere organitza diferents rutes literàries que tenen com a base, és clar, els textos de l’autor de Folgueroles.

Una de les rutes previstes es farà en dues ocasions, el 26 de juliol i l’1 d’agost, si bé és un itinerari especialment pensat per a personal docent de primària i de secundària. Es recorreran els carrers de la població natal de Verdaguer, es mostrarà una tria de les activitats pedagògiques de la Casa Museu, i es compartirà nou material per a treballar des dels centres la pel·lícula Maleïda 1882. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto.

Una segona ruta, que es durà a terme el 3 d’agost, inclou la visita a la Casa Museu, esmorzar i visita guiada per diversos punts del nucli vinculats amb la vida i l’obra de l’autor: les cases familiars, l’església i diferents indrets d’una gran bellesa paisatgística amb intervencions creatives d’artistes contemporanis que van del modernisme al land art.

I encara una altra proposta, la que es durà a terme el 18 de setembre. Té per nom Resplendors de l’alba. Ruta geològica amb la poesia de Jacint Verdaguer, i se seguirà el rastre de les pedres i les descripcions precises dels versos de Verdaguer.

Per a més informació i inscripcions, podeu escriure a info@verdaguer.cat o trucar a la Casa Museu Verdaguer, al telèfon 93 812 21 57.