Les rutes més literàries per a aquest estiu

Tue, 02/08/2022 - 08:00

Les rutes més literàries per a aquest estiu

La Barcelona de Carlos Ruiz Zafón i la ciutat medieval de 'La Catedral del Mar' en són les protagonistes.

Des de sempre, Barcelona ha mantingut una estreta relació amb la literatura, no només per haver estat la llar de molts escriptors i escriptores al llarg del temps, sinó també per ser protagonista indispensable de moltes històries. Si aquest agost, quan la majoria de les activitats literàries fan vacances, teniu ganes d’apropar-vos als llibres de forma física, podeu aprofitar per fer una de les rutes literàries de CultRuta. Des del 2008, aquesta empresa proposa diferents visites per la ciutat orientades a tothom qui vulgui redescobrir Barcelona de forma dinàmica i amena.

Aquest estiu hi trobareu programades dues de les seves rutes literàries habituals. Per una banda, BCN & Carlos Ruiz Zafón, una ruta que us durà a passejar per alguns dels escenaris de les novel·les d’aquest autor barceloní: L’ombra del vent, El joc de l’àngel, El presoner del cel i la darrera novel·la d’aquesta saga, El laberint dels esperits. En aquesta passejada, no només descobrireu el secret de l’èxit de Ruiz Zafón, sinó també les mentides sobre Barcelona que l’autor explicava a les seves novel·les.

Una altra ruta, programada per a finals del mes d’agost, és La Catedral del Mar, basada en la novel·la històrica homònima d’Ildefonso Falcones. En aquesta visita aprendreu sobre la construcció del temple i també passejareu per alguns dels escenaris que trepitja el protagonista de la història, l’Arnau, per a conèixer com era la vida a la Barcelona medieval.

CultRuta ofereix altres rutes literàries durant l’any, les quals podreu gaudir aquest estiu reservant una visita privada per a grups. Per exemple, podeu descobrir la Barcelona de Miguel de Cervantes o de Mercè Rodoreda, passejar pels escenaris de les novel·les del detectiu gallec Pepe Carvalho o desemmascarar a l’escriptor Enrique Moriel, autor de La ciutat sense temps.

Al web de CultRuta trobareu tota la informació de contacte i les dates de les rutes programades.