Penguin Random House presenta Distrito Manga, un nou segell editorial

Wed, 31/08/2022 - 08:00

Penguin Random House presenta Distrito Manga, un nou segell editorial

El nou catàleg aposta pels tres gèneres més populars del còmic japonès: el ‘shônen’, el ‘shôjo’ i el ‘seinen’.

El proper 8 de setembre, el grup editorial Penguin Random House presenta el nou segell editorial que han inaugurat aquest 2022: Distrito Manga. Amb aquest nou catàleg de còmic japonès, el segell es vol posicionar com a referència dels tres gèneres més populars del manga, els anomenats shônen, shôjo i seinen. Aquestes nomenclatures fan referència al públic objectiu a qui van dirigides les històries i, de retruc, el caire que prenen aquestes. Aleshores, els shônen (“noi”) van dirigits a adolescents i acostumen a ser gèneres d’acció i protagonitzats per personatges masculins; els shôjo (“noia”) acostumen a explicar històries d’amor adolescent per a un públic principalment femení; i els seinen (“joves”) apel·len a un públic juvenil una mica més madur, ja que el vocabulari que s’utilitza és més elaborat. Tot i això, Distrito Manga també es vol anar fent camí en altres gèneres que estan agafant ressò, com el kodomo (manga infantil), el BL o el yuri (històries d’amor LGTB).

En el moment de la seva sortida, el segell comptava amb les llicències de col·leccions com Joy (Etsuko), Shikimori es más que una cara bonita (Keigo Maki) i Ranger Reject (Negi Haruba), entre d’altres. El 8 de setembre, amb aquest esdeveniment on hi participaran els editors Clàudia de Palol, Raúl Monclús i Catalina Mejia, presentaran altres novetats del segell, com Hiraeth, el final de la travesía (Yuhki Kamatani), a més dels segons volums d’algunes de les col·leccions amb què ja comptaven.

L’acte tindrà lloc a La Central del Raval a les 19 h, al pati interior de la llibreria, i l’entrada és lliure fins a completar aforament. Trobareu tota la informació aquí.