Segona edició del festival de poesia Animal Sospechoso, amb homenatge a Nuno Júdice

Tue, 06/09/2022 - 12:57

Segona edició del festival de poesia Animal Sospechoso, amb homenatge a Nuno Júdice

Tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre, i tindrà convidats com René Fuentes, Lala Blay, Aixa Rava i Aníbal Cristobo.

“Com es fa el poema?” és el lema de la segona edició del festival de poesia Animal Sospechoso, trobada que prioritza l’acostament dels països iberoamericans a la cruïlla de camins que representa Barcelona. Es durà a terme del 8 a l’11 de setembre, i l’organitza la llibreria de la ciutat que porta aquest nom amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya, Casa Orlandai i el Centre Cívic Casal de Sarrià, espais en què es faran les activitats.

Un dels noms protagonistes de l’esdeveniment serà el del poeta Nuno Júdice, a qui es farà un homenatge en la jornada inaugural. Júdice va néixer a Mexilhoeira Grande (L’Algarbe, Portugal) el 1949, i està considerat com un dels més importants poetes portuguesos sorgits a continuació del grup Poesia 61. A més de poeta és novel·lista, crític literari i un lúcid assagista. Pronunciarà a Casa Amèrica Catalunya a les 19 h del 8 de setembre la conferència titulada Un lusità a Iberoamèrica: Nuno Júdice i la seva Relació amb Iberoamèrica. Abans, a partir de les 17.30 h, tindrà lloc el recital inaugural, amb la intervenció de les poetes Teresa Shaw i Yirama Castaño i del poeta Alberto Silva.

Al llarg de les jornades tindran lloc altres recitals poètics, entrevistes en directe, presentacions de llibres i taules rodones. René Fuentes, Marisa e. Martínez Pérsico, Misael Ruiz, Marcela Matta, Lala Blay i Juan Pablo Roa seran només alguns dels participants.

Tota la informació, en aquest enllaç.