Casa de Rússia organitza un cicle sobre la novel·la de cavalleries

Thu, 08/09/2022 - 07:00

Casa de Rússia organitza un cicle sobre la novel·la de cavalleries

La primera cita serà el 13 de setembre i impartirà la conferència el professor Vidmantas Silyunas.

Camins de Don Quixot” és el nom del cicle que Casa de Rússia posarà en marxa dimarts 13 de setembre, una proposta centrada en la novel·la de cavalleries, “el gènere més romàntic potser de l’art i la literatura espanyola”, segons l’organització.

La conferència del dia 13 començarà a les 18 h i serà impartida pel professor Vidmantas Silyunas, doctor en Història de l’Art i Artista d’Honor de la Federació de Rússia, Cap del Departament de l’Escola-Estudi MKHAT (Teatre d’Art de Moscou), i cavaller de l’Ordre del Mèrit Civil. La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà. Per seguir-la cal inscripció prèvia a través del web de Casa de Rússia.

Sobre l’acte, l’organització informa: “El segle anterior a la publicació del primer volum de Don Quixot (1605) és una època de poesia, lluites audaces, valents cavallers i belles dames. Només a Espanya, al segle XVI es van publicar 50 novel·les de cavalleries, que no van deixar indiferents ni camperols ni aristòcrates. Durant la nostra conferència, parlarem sobre els secrets de l’atractiu d’aquestes obres i perquè els espanyols, que van lluitar per l’alliberament del seu país dels moros durant segles i després van conquerir vastos territoris a Europa, Àsia i Amèrica, van sentir una enorme motivació i atracció per les imatges dels guerrers ideals”.

Més informació i inscripcions, aquí.