El festival Nudo omple la segona quinzena de setembre de poesia

Fri, 09/09/2022 - 07:00

El festival Nudo omple la segona quinzena de setembre de poesia

La programació inclou exposicions, recitals, videopoesia, micròfon obert i altres propostes.

Es defineix com un “festival de poesia desfermada”, una “trobada poètica anual que celebra els vincles insospitats entre els éssers i les coses, entre les idees i les formes”. És el festival Nudo, que aquest 2022 arriba a la 6a edició i tindrà lloc a Barcelona del 15 de setembre al 2 d’octubre.

La cita creix i estén les seves rutes, recitals, projeccions, exposicions i performances durant dotze dies a set espais de la ciutat. El recital psicomàgic de Ricardo Lezón (cantant de McEnroe), les “jaranes” poètiques segell de la casa que prometen aprofundiment i diversió, la vetllada
TECHNOPOÉSIE! en una terrassa de la ciutat, les dues inusuals exposicions, o els homenatges poètics a Pier Paol Pasolini, Ángel Guinda i Cristina Peri Rossi són alguns dels moments destacats que oferirà l’esdeveniment.

L’exposició que arrenca el festival és obra de la jove fotògrafa Irene Zottola, guanyadora del V Premi FotoCanal amb el seu primer fotollibre Ícar. “Iniciar el vol, aquesta és la poesia”, hi escrivia en ell. La mostra, titulada On no queda ningú i que es podrà veure a Inusual Project, uneix obra de tres projectes personals que, combinant paraula i imatge, gira entorn de la recerca i la fragilitat de l’ésser humà i la seva relació amb la natura. En una línia similar es mou l’altra exposició, en aquest cas de poesia visual i a la galeria d’art Chez Xefo. Té per nom Caixes de salvament, i està comissariada per Manuel Moranta i Tita Berasategui, directora del festival. Parteix del record al poeta recentment desaparegut Ángel Guinda. L’exposició és d’un imaginari poètic extraordinari.

La Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda acollirà la tarda del 27 de setembre un recital poètic de Jon Juaristi, que també conversarà amb David Castillo, mentre que el Centre Cívic Pati Llimona, entre altres activitats, serà l’escenari d’un Guateque Collage el penúltim dia de festival.

Consulteu aquí tots els detalls.