Joan Maragall torna a casa

Tue, 27/09/2022 - 07:00

Joan Maragall torna a casa

La funció interpretada per Jep Barceló té com a base diferents articles, poemes i correspondència de l'escriptor i poeta.

Després d’uns mesos d’aturada, dilluns 10 d’octubre l’actor Jep Barceló es tornarà a posar a la pell de l’escriptor i poeta Joan Maragall, i a més ho farà en un lloc molt especial: al menjador de la casa de Sant Gervasi on va viure l’autor, conservat com quan hi residia. En l’actualitat l’habitatge és l’Arxiu Joan Maragall, una de les seccions de reserva de la Biblioteca de Catalunya.

La proposta té per nom Maragall a casa, i l’autoria és de Josep Maria Jaumà. La direcció és de Dolors Vilarasau, i completa els crèdits Joan Alavedra, compositor de la música que s’escolta al llarg de la representació. Barceló, únic intèrpret, apareix caracteritzat de Maragall, i explica als assistents aspectes de la seva vida però també les seves idees, sentiments i alguns dels esdeveniments socials, culturals i polítics del seu temps. Jaumà defineix l’obra com “una classe viva de cultura catalana i de responsabilitat cívica d’un intel·lectual”.

Habitualment, Maragall a casa es fa el primer dilluns de cada mes, però aquest trimestre serà una mica diferent: les funcions tindran lloc els dilluns 10 d’octubre, 7 de novembre i 12 de desembre. Sempre a les 20 h. Les reserves es poden fer trucant al telèfon 699 573 922.

Més informació, en aquest enllaç.