Nanjing ofereix 6 residències virtuals a escriptors, poetes i traductors

Thu, 29/09/2022 - 07:00

Nanjing ofereix 6 residències virtuals a escriptors, poetes i traductors

El tema del programa 2022 és 'Rius i literatura' i hi ha temps per a presentar la sol·licitud fins al 21 d'octubre.

Nanjing Ciutat de la Literatura UNESCO, a la República Popular de la Xina, ha obert la convocatòria per participar al seu programa anual virtual de residències literàries. Ofereix un total de sis places. El límit per a presentar la sol·licitud és el 21 d’octubre, i la documentació cal enviar-la a les adreces de correu yuan.lilas@qq.com, 1411859889@qq.com , wangtaotao@njliterature.org.

El tema del programa 2022 és “Rius i literatura”. En paraules de l’organització, “els rius d’arreu del món han fet contribucions importants a la cultura i a la civilització, convertint-se en un tema durador per a la creació literària. Les vies navegables poden servir d’orígens per a la imaginació literària. Poden convertir-se en protagonistes de les obres literàries. I en moltes ocasions són portadors d’històries literàries, fent que la comunicació cultural sigui fluida i de gran abast”.

La presentació de sol·licituds de la convocatòria es tancarà el 21 d’octubre de 2022, mentre que les residències es duran a terme del 31 d’octubre al 30 de novembre d’aquest mateix any.

Entre els requisits que es demanen als aspirants hi ha:

  • Estar connectat amb una Ciutat de la Literatura de la UNESCO (ja sigui resident o persona que treballa o estudia en aquesta ciutat, o tingui altres connexions amb aquesta ciutat, tal com ho reconeix per escrit una oficina de la Ciutat de la Literatura).
  • Tenir almenys tres anys d’experiència en escriptura o almenys una obra publicada (llibre imprès, tots els gèneres acceptables), o haver rebut premis reconeguts per les comunitats literàries locals.
  • Estar disposat a interactuar amb les comunitats literàries de Nanjing, escriptors emergents i establerts; així com participar en activitats literàries locals.
  • Cal escriure un treball en anglès (no menys de 1.000 paraules o 50 línies en el cas de la poesia), que estigui inspirat en la residència virtual, o traduir contes, poemes o proses xinesos a l’anglès.
  • Parlar anglès o xinès amb fluïdesa.

Què s’ofereix:

  • Visites virtuals a llocs d’interès cultural a Nanjing.
  • Una selecció d’activitats literàries.
  • Interaccions en línia amb escriptors, poetes, traductors, organitzacions literàries i estudiants de Nanjing.
  • Un estipendi de 1200 dòlars per a cada escriptor seleccionat.

Per a qualsevol dubte, feu consulta als correus electrònics anteriorment citats.