Concert i lectura per commemorar els 40 anys del Nobel a García Márquez

Fri, 30/09/2022 - 11:00

Concert i lectura per commemorar els 40 anys del Nobel a García Márquez

Els actes es duran a terme a la biblioteca que porta el nom de l'escriptor la tarda del 5 d'octubre.

El 21 d’octubre del 1982 es feia pública la concessió del Premi Nobel de Literatura a l’escriptor colombià Gabriel García Márquez. L’acadèmia sueca li va atorgar el premi “per les seves novel·les i històries curtes, en què fantasia i realitat són combinats en un món tranquil, d’imaginació rica, tot reflectint la vida i els conflictes d’un continent”.

Quasi quaranta anys després d’aquell dia, i en el marc de la invitació que la Fira Liber ha fet a Colòmbia com a país convidat d’honor el 2022, l’Ambaixada de Colòmbia a Espanya en col·laboració amb la Cambra Colombiana del Llibre, la Biblioteca Gabriel García MárquezCasa Amèrica Catalunya, el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i l’editorial Penguin Random House, organitza un concert – lectura per recordar-lo i celebrar-lo. Serà dimecres 5 d’octubre a partir de les 19 h a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

En l’acte, diferents autoritats i personalitats del món editorial i de la cultura llegiran fragments de les obres La casa de los Buendía, La hojarasca, El coronel no tiene quien le escriba, Los funerales de Mamá Grande, La mala hora i Cien años de soledad intercalats amb peces musicals interpretades per alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. També hi haurà el lliurament de premis del concurs de cartes El coronel sí tiene quien le escriba, iniciativa que convida els i les lectores de Gabo a escriure una missiva al coronel, personatge emblemàtic de l’obra de Gabriel García Márquez que durant anys espera rebre una carta que li confirmi la pensió a la qual té dret.

Més informació, en aquest enllaç.