Víctor Garcia Tur, Carles Dachs, Joan Todó i Josep M. Jaumà, Premis Crítica Serra d'Or 2022

Thu, 06/10/2022 - 11:10

Víctor Garcia Tur, Carles Dachs, Joan Todó i Josep M. Jaumà, Premis Crítica Serra d'Or 2022

Pels llibres 'L'aigua que vols', 'Vent a la mà', 'La verda és porta. Vida i opinions de Joaquim Soler i Ferret', i la traducció de 'Poesia completa, T.S. Eliot'.

La revista Serra d’Or de Publicacions de l’Abadia de Montserrat ha atorgat els 56ens Premis Crítica Serra d’Or. Els premis literaris han estat per a Víctor Garcia Tur amb la novel·la L’aigua que vols (Enciclopèdia Catalana), Carles Dachs pel poemari Vent a la mà (Edicions 62); Joan Todó, el d’Assaig per La verda és porta. Vida i opinions de Joaquim Soler i Ferret (Godall); Josep M. Jaumà, el de Traducció per Poesia completa, T.S.Eliot (Edicions 1984) i Joana Masó, el d’Estudis Literaris per Tosquelles. Curar les institucions (Arcàdia). D’altra banda, també hi ha hagut una distinció per al segell Lleonard Muntaner Editor en la categoria d’Aportació més interessant per la seva col·lecció “Teatre”.

Pel que fa a la secció de Literatura Infantil i Juvenil, els guardons han estat per a Espècies extraordinàries, amb text de Salvador Comelles i il·lustracions de Christian Inaraja, i la col·lecció “Petit Sàpiens” d’Ara Llibres.

Els Premis Crítica Serra d’Or, creats el 1967, estan dividits en quatre apartats, Literatura i Assaig, Investigació, Arts Escèniques i Literatura Infantil i Juvenil, i en aquesta 56a edició han atorgat un total de 14 premis. Ha estat la primera edició sense el monjo Josep Massot, mort el mes d’abril passat, i recordat en diverses ocasions al llarg de l’acte de lliurament.