Quatre converses sobre Joan Fuster

Mon, 10/10/2022 - 07:00

Quatre converses sobre Joan Fuster

Diferents institucions organitzen un cicle que acull l'Ateneu Barcelonès sobre l'autor de Sueca i que tindrà la primera sessió el 19 d'octubre.

Aquest 2022 és l’Any Joan Fuster, en què es commemora el centenari del naixement de l’escriptor de Sueca. Per aquest motiu, la Institució de les Lletres Catalanes, el PEN Català, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ateneu Barcelonès organitzen el cicle de converses titulat Joan Fuster: humanisme i compromís. Ja se’n va fer un acte d’obertura a mode de presentació el passat mes de juny, però és ara a la tardor quan es porten a terme les quatre sessions de converses previstes. Totes elles, a l’Ateneu Barcelonès.

La primera tindrà lloc la tarda del 19 d’octubre i té per nom Fuster, agitador d’idees. Es parlarà sobre el Fuster autor d’assaig, i hi intervindran Jordi Gràcia, Lourdes Toledo, Ferran Archilés, moderats per Antoni Martí Monterde. El 2 de novembre es tractarà sobre el Fuster poeta amb la taula rodona Escrit des del silenci. Fuster poeta, la recuperació d’una veu lírica, mentre que el 16 de novembre el títol de l’acte serà Converses entre escriptors. Joan Fuster i els seus corresponsals catalans; en aquest cas, a més de la xerrada hi haurà una lectura de cartes escrites per l’autor a càrrec d’Anna Güell i Pepa López. El cicle es tancarà amb una conversa amb el cantautor Raimon, en què també participaran Enric Sòria i Vicent Sanchis. Serà el 30 de novembre.

Més informació, en aquest enllaç.