Darrers dies per visitar a l'Edifici Històric de la UB l'exposició 'Escriptors africans'

Tue, 15/11/2022 - 16:15

Darrers dies per visitar a l'Edifici Històric de la UB l'exposició 'Escriptors africans'

Organitzada pel Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), vol mostrar la riquesa literària del continent i donar a conèixer alguns dels seus autors i obres.

Fins al 20 de novembre serà oberta al públic l’exposició titulada Escriptors africans. La trobareu al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB), i l’organitza el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA).

Un dels objectius d’aquesta exposició és donar a conèixer una selecció d’escriptors africans i les seves obres, així com mostrar la riquesa literària de l’Àfrica. La mostra ens permetrà conèixer escriptors africans que escriuen en llengües europees, però també autors africans que escriuen en llengües africanes. Hi podem trobar, per exemple, escriptors marroquins (Tahar ben Jelloun) o algerians (Assia Djebar), que escriuen en francès, al costat d’escriptors egipcis (Taha HusseinNaguib MahfuzNawal el Saadawi) que escriuen en àrab; i també escriptors marroquins (Asmaa Aouattah) i algerians (Salem Zenia) que escriuen en amazic i català.

Relacionada amb la temàtica de l’exposició, dijous 17 de novembre tindrà lloc una taula rodona a l’Aula Magna de l’Edifici Històric amb l’enunciat “Llengua i literatura a l’Àfrica”. Començarà a les 18.30 h i hi participaran Ade Akinfewa, Asmaa Aouattah i M. Carme Junyent, i serà moderada per Pere Comelles.

Més informació, en aquest enllaç.