Es presenta el llibre 'Joguets i escriptors'

Tue, 22/11/2022 - 07:00

Es presenta el llibre 'Joguets i escriptors'

El 24 de novembre a la Biblioteca Jaume Fuster i amb la participació del seu autor, Julià Guillamon, i de Josep Maria Joan Rosa, director del Museu del Joguet de Catalunya.

La Biblioteca Jaume Fuster acollirà la tarda de dijous 24 de novembre la presentació del llibre Joguets i escriptors, una iniciativa de Biblioteques de Barcelona que, amb un joc de correspondències entre textos literaris i joguines, apropa el lector als escriptors i els seus joguets. N’és autor l’escriptor Julià Guillamon, que intervindrà en l’acte, així com també ho farà Josep Maria Joan Rosa, director del Museu del Joguet de Catalunya. I és que un dels motius pels quals s’ha publicat aquest llibre és commemorar les quatre dècades de vida d’aquest museu, que es troba a la capital de l’Alt Empordà, Figueres.

Al volum hi ha moltes fotografies inèdites d’escriptors amb els seus joguets: pilotes, nines, cotxes, trens, avions… I és que tots els escriptors i totes les escriptores també han sigut canalla!, i molts dels autors clàssics de la literatura catalana en alguna ocasió van fer referència a les seves joguines, ja fos als seus llibres, ja fos en alguna entrevista.

La publicació, de 168 pàgines i coeditada entre l’Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona, va lligada a l’exposició que, fins al 15 de gener, podeu visitar a la mateixa Biblioteca Jaume Fuster, una mostra en la qual qui la visita torna a ser petit, perquè es mou entre imatges en gran format d’una pilota, d’una nina o d’un joc d’arquitectura, fotografiats espectacularment per Ramiro Elena. A més de la presentació del llibre, que començarà a les 18.30 h, es faran altres activitats en paral·lel a l’exposició:

– Dilluns 19 de desembre, a les 18.30 h: Recital musical amb Pep Pascual i Cristina Plazas.
Concert del músic Pep Pascual amb lectura dramatitzada de fragments literaris relacionats amb l’exposició, a càrrec de l’actriu Cristina Plazas.

– Dijous 29 de desembre, a les 12 h: Concert familiar de Xavi Lozano.
Activitat musical que ens farà viatjar amb els nostres sentits pel peculiar món interactiu on els objectes quotidians esdevenen insospitats instruments musicals gràcies a l’enginy d’aquests artífexs musicals.

Més informació sobre el llibre, aquí.