L'Espai Sopa de Lletres convida Joaquim Carbó i Francesc Parcerisas a parlar dels seus nous llibres

Thu, 24/11/2022 - 07:00

L'Espai Sopa de Lletres convida Joaquim Carbó i Francesc Parcerisas a parlar dels seus nous llibres

Han publicat, respectivament, el volum de memòries 'Sense futur' i el dietari 'La tardor em sobta'.

Des de l’Espai Sopa de Lletres, situat al carrer de Porrera, 9, de Barcelona, defensen que som allò que mengem, però també allò que llegim. Així que periòdicament organitzen actes literaris, un dels quals, definit pels responsables de l’establiment com una “festa de la lectura”, tindrà lloc al migdia de dissabte 26 de novembre amb les intervencions dels escriptors Joaquim Carbó i Francesc Parcerisas.

Carbó acaba de publicar el volum de memòries titulat Sense futur, on explica vivències dels darrers anys. No hi manca el confinament per la pandèmia, però sobretot tracta aspectes del món literari: els autors de casa i de fora, el fet de la llengua, el món editorial, la presència pública com a autor, els seus darrers llibres, comentaris d’obres determinades… Joaquim Carbó (Barcelona, 1932), més conegut com a autor de llibres juvenils com els clàssics La casa sota la sorra (1966) i La colla dels deu (1969), a més d’haver escrit un centenar de contes per a Cavall Fort, va ser un dels fundadors del col·lectiu Ofèlia Dracs i no ha deixat d’escriure i publicar tota mena de llibres.

La novetat que presentarà Parcerisas és el dietari La tardor em sobta. L’autor reflexiona sobre la fragmentació de l’experiència i la impossibilitat moderna de dotar de sentit el tot. Els textos reunits en aquest llibre no són sinó bocins de miralls que l’autor ha aplegat meticulosament al marge de molts camins: reflexions, lectures, anotacions, cites, esbossos… Fragments cisellats o esquerps que de sobte es revelen parts fonamentals del sentit perquè amaguen, sota els mots que sovint ens són insuficients, les mirades encuriosides que l’autor ha projectat en cada moment sobre la vida, o que la vida ha projectat sobre ell. Francesc Parcerisas (Begues, 1944), poeta, traductor i crític, va aplegar la seva primera poesia a Triomf del present. Poemes 1965-1983. Altres llibres seus són L’edat d’orFocs d’octubre Natura morta amb nens.