Tots els contes d'Augusto Monterroso, en un sol llibre

Thu, 01/12/2022 - 10:50

Tots els contes d'Augusto Monterroso, en un sol llibre

La presentació de la publicació es farà a Casa Amèrica Catalunya el 12 de desembre, amb l'escriptor mexicà Juan Pablo Villalobos i l'editor Ernest Folch.

Considerat un mestre del microrelat, Augusto Monterroso (Tegucigalpa, Hondures, 1921 – Ciutat de Mèxic, 2003) va escriure i publicar tota la seva obra literària a Mèxic, on es va exiliar. Va tenir una trajectòria plena de premis i distincions: el Premi FIL de Literatura en Llengües Romances, el Premi Nacional de Literatura Miguel Ángel Asturias (Guatemala), el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres (2000)… Els jurats en destacaven un univers literari d’extraordinària riquesa ètica i estètica, fins al punt que va ser un transformador del relat breu. El llibre El dinosaurio sigue aquí recull ara la seva obra completa, just l’any després de commemorar-se el centenari del seu naixement. Casa Amèrica Catalunya i l’editorial Navona n’organitzen una presentació dilluns 12 de desembre a la seu de l’entitat. Començarà a les 19 h i hi parlaran l’escriptor mexicà Juan Pablo Villalobos i l’editor Ernest Folch.

Són quasi 1.300 pàgines amb la totalitat de contes de Monterroso. Reuneix per primer cop, en un sol volum, els recollits a Obras completas (y otros cuentos) (1959); a La oveja negra y demás fábulas (1962); Movimiento perpetuo (1972); Lo demás es silencio (1978); Viaje al centro de la fábula (1981); La palabra mágica (1983); La letra e, fragmentos de un diario (1986); Los buscadores de oro (1993); La vaca (1998), i Literatura y vida (2003). Es tracta, doncs, d’un llibre clau que recupera i reivindica el valor d´un dels grans escriptors de parla hispana del segle XX, i del qual Isaac Asimov en va dir: “Els seus textos petits, en aparença inofensius, mosseguen si hom s’hi acosta sense la cautela deguda i deixen cicatrius”.

Per a més informació, cliqueu l’enllaç.