Jerónimo Andreu guanya la 3a edició del premi Paco Camarasa

Mon, 12/12/2022 - 15:47

Jerónimo Andreu guanya la 3a edició del premi Paco Camarasa

Amb la novel·la negra 'El sueño del cíclope'.

La novel·la El sueño del cíclope, de Jerónimo Andreu, publicada per l’editorial Siruela, és la guanyadora de la 3a edició del premi Paco Camarasa de novel·la negra.

Aquest guardó vol honrar la memòria de l’inoblidable llibreter i activista cultural que va promoure més que ningú el gènere negre, va donar suport amb generositat a nous escriptors i va regentar durant més d’una dècada la llibreria Negra i Criminal a la Barceloneta, un indret mític que va esdevenir un referent per a autors i lectors. El guardó convocat en nom de Paco Camarasa va néixer, així mateix, amb la intenció de donar visibilitat al guanyador o guanyadora i impulsar la seva carrera literària. A més d’una caricatura de l’emblemàtic Paco Camarasa, el premi també inclou la invitació per a participar en els nou festivals responsables de la concessió del guardó, durant les seves respectives edicions de 2023. El concedeixen de manera conjunta els festivals literaris Las Casas Ahorcadas de Cuenca, Getafe Negro, Semana Negra de Gijón, Granada Noir, BCNegra, Pamplona Negra, el Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca, Valencia Negra i Aragón Negro.

Jerónimo Andreu (Cadis, 1981) és periodista i escriptor. Ha treballat a l’oficina de premsa del Ministeri de l’Interior, com a corresponsal del diari mexicà El Universal i a la redacció d’El País, entre d’altres. Ha viscut a Cuba, Marroc, Escòcia, Bèlgica i França, i en els darrers temps ha cobert el conflicte d’Ucraïna i les turbulències que aquest ha ocasionat a Europa de l’Est. L’editorial Siruela defineix El sueño del cíclope com “un thriller gibraltareny sobre drogues, màfies, espies i blanqueig de capitals”.