L'Alibri reneix

Thu, 15/12/2022 - 07:00

L'Alibri reneix

La històrica llibreria, que havia anunciat el tancament per a finals d'aquest any, se salva gràcies a l'adquisició de Bookish.

Quan tot feia preveure que Barcelona perdria una de les seves llibreries històriques, l’Alibri, (antiga Herder, situada al carrer de Balmes, 26), la jove empresa de subscripció literària Bookish ha decidit fer el pas i apostar per aquest establiment. En un comunicat, l’empresa manifesta que el seu compromís és “conservar i potenciar la plantilla actual, cuidar i conservar la història centenària de la llibreria, renovar i modernitzar l’espai“.

Els propietaris d’Alibri anunciaven fa unes setmanes el tancament de la llibreria. Els motius, segons informava betevé, eren bàsicament “pel moment complex que viu la cultura. Les grans plataformes en línia fan molt difícil la supervivència de negocis com aquest a les grans ciutats”. Si tot va bé, doncs, l’Alibri podrà celebrar l’any 2025 el seu centenari. Està especialitzada en Humanitats i Educació, però disposa també de les novetats editorials més importants de narrativa. Pel que fa a Bookish, és un projecte de subscripció literària amb un fort component digital nascut a Barcelona el 2017.