Una exposició recull les primeres edicions en castellà dels llibres de Sherlock Holmes

Fri, 20/01/2023 - 07:00

Una exposició recull les primeres edicions en castellà dels llibres de Sherlock Holmes

La mostra, que forma part de les activitats del BCNegra 2023, es pot visitar a la Biblioteca Pública Arús fins al 22 de febrer.

Revistes amb capítols de les aventures del detectiu Sherlock Holmes i llibres que contenen les obres completes del personatge sorgit de la imaginació d’Arthur Conan Doyle, així com recopilacions de relats, formen part de l’exposició Les primeres edicions castellanes del cànon holmesià a l’Estat espanyol (1897-1930), que aquests dies, i fins al 22 de febrer, trobareu a la Biblioteca Pública Arús. Una mostra que forma part de les activitats en paral·lel al festival BCNegra 2023, i en què hi ha exemplars d’editorials com ara La Novela Ilustrada, Española y Americana, Gassó Hermanos o Ramon Sopena, entre d’altres.

Com s’indica al títol, el període que cobreix l’exposició va del 1887, any de publicació de la primera aventura de Holmes, fins al 1930, any de la mort de l’autor escocès. Alguns dels llibres presents són El siglo XXMar y tierraNuevo Mundo.

És ja pràcticament una tradició que la Biblioteca Pública Arús organitzi una exposició entorn del personatge de Sherlock Holmes coincidint amb el BCNegra. I és que aquest equipament té un extens fons sobre el detectiu gràcies a la donació que l’any 2011 va fer l’empresari i col·leccionista Joan Proubasta. La col·lecció està integrada per més de 12.000 peces, fet que la converteix en una de les més grans i importants del món dedicada a la figura de Holmes.

Més informació sobre l’exposició, en aquest enllaç.