Un itinerari segueix els passos de Maria Àngels Anglada a Barcelona

Fri, 27/01/2023 - 07:00

Un itinerari segueix els passos de Maria Àngels Anglada a Barcelona

Passa per espais com ara el seu domicili familiar, al carrer de Rosselló, la casa de Josep Palau i Fabre, el Palau de la Música, l'Ateneu Barcelonès o les Drassanes Reials.

La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona proposa un itinerari per la ciutat de Barcelona que segueix la petjada de la poeta, novel·lista, crítica i assagista literària Maria Àngels Anglada. La ruta, que es pot fer de forma autoguiada, connecta més d’una vintena d’espais, entre els quals alguns tan emblemàtics i coneguts com les Drassanes Reials, el Teatre Romea, l’Institut d’Estudis Catalans, el Palau de la Música, l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona o el Palau de la Generalitat. També permet conèixer l’edifici on tenia el domicili familiar, al número 168 del carrer del Rosselló, la casa on va viure Josep Palau i Fabre, poeta i amic d’Anglada, o l’Institut Italià de Cultura, ja que l’autora era una apassionada d’aquest país i admiradora dels seus poetes. A cada punt del recorregut, la Càtedra proposa un poema o un text d’Anglada, paraules que trobareu al web de l’itinerari.

Nascuda a Vic el 1930 i arrelada a l’Empordà, la relació de Maria Àngels Anglada amb la ciutat de Barcelona comprèn tres períodes: l’etapa de formació universitària (1947-1951), els primers anys de casada (1954-1961) i, finalment, la relació intermitent amb el món cultural barceloní a partir de l’any 1978 i sobretot en la darrera dècada del segle XX. En els dos primers hi visqué i en el tercer hi anava amb freqüència des de Figueres, la ciutat on residia i on va morir l’any 1999.

Tota la informació de l’itinerari, en aquest enllaç.