La poeta argentina María Negroni llegeix alguns dels seus versos a Casa Amèrica Catalunya

Tue, 14/02/2023 - 07:00

La poeta argentina María Negroni llegeix alguns dels seus versos a Casa Amèrica Catalunya

L'acompanyaran Edgardo Dobry, Laia López Manrique, Aurelio Major i Blanca Llum Vidal.

Dimarts 21 de febrer a partir de les 19 h trobareu a Casa Amèrica Catalunya la poeta, traductora i escriptora argentina María Negroni. Presentarà la publicació a Espanya del seu llibre El corazón del daño (Literatura Random House, 2023), com una invenció autobiogràfica el centre de la qual és la pèrdua. L’autora, però, també recitarà alguns poemes de la seva extensa producció, i fragments del llibre Las afueras del mundo, en què dialoga amb el treball del pintor i dissenyador uruguaià Fidel Sclavo. L’acompanyaran les poetes catalanes Laia López Manrique i Blanca Llum Vidal, el poeta argentí Edgardo Dobry i el mexicà Aurelio Major, que recitaran poemes de la seva pròpia obra. L’acte porta per títol Recibir al dictado la fabulosa falta.

La poesia de María Negroni (1951), publicada al llarg de gairebé quatre decennis, ha estat objecte de múltiples reconeixements (la beca Guggenheim i els premis Octavio Paz i Konex, entre d’altres) a Amèrica, on va ser molts anys docent al Sarah Lawrence College de Nova York i ho és actualment a la Universitat Tres de Febrero de Buenos Aires. Entre els seus llibres destaquen Oratorio, Archivo Dickinson o Interludio a Berlín.

Casa Amèrica Catalunya defineix Negroni com a “fonamental referent subversiu de la poesia en llengua espanyola”. Per a més informació de l’acte, cliqueu l’enllaç.