Les Ciutats de la Literatura UNESCO celebren el Dia Mundial de la Poesia

Thu, 16/03/2023 - 07:00

Les Ciutats de la Literatura UNESCO celebren el Dia Mundial de la Poesia

Granada lidera la iniciativa, que enguany té per lema 'Poesia per a la vida'.

Les Ciutats Creatives de la Literatura de la UNESCO usen la creativitat i la cultura per promoure el desenvolupament social, econòmic i cultural de les seves ciutats. En aquests temps d’incertesa global, la xarxa segueix connectant comunitats literàries d’arreu del món, forjant vincles mitjançant el poder dels llibres, les paraules i les idees.

Granada Ciutat de la Literatura lidera l’activitat del Dia Mundial de la Poesia cada any, i aquest 2023 el tema escollit és “Poesia per a la vida“. Les celebracions de Granada s’iniciaran, el 21 de març, amb un acte inaugural al pati central de l’Ajuntament, amb l’assistència de l’alcalde i altres autoritats de l’àmbit cultural. Tres autors faran una lectura poètica. A continuació, i entre les 17 i els 21 h, 90 poetes llegiran als jardins de la Facultat de Dret de la Universitat de Granada, i també hi participaran 18 llibreries de la ciutat i tindrà lloc el Poetry Slam Granada, en la qual competiran 10 poetes i el guanyador o guanyadora s’escollirà per votació pública.

Granada i deu Ciutats de la Literatura més organitzaran actes amb motiu del Dia Mundial de la Poesia 2023: Dunedin, Durban, Heidelberg, Melbourne, Milà, Nanjing, Nottingham, Seattle, Tartu i Wonju. Arreu del món celebraran la poesia i el seu poder per parlar de la nostra humanitat comuna i dels nostres valors compartits. Altres Ciutats de la Literatura compartiran aquestes iniciatives, convidant a unir-s’hi i a celebrar la poesia en totes les seves formes. Les Ciutats de la Literatura esperen conscienciar sobre el poder de la literatura i la poesia per construir un món sostenible i inclusiu.

Més informació, en aquest enllaç.