Un poema del Rector de Vallfogona protagonitza l'acte central del Dia Mundial de la Poesia

Fri, 17/03/2023 - 07:00

Un poema del Rector de Vallfogona protagonitza l'acte central del Dia Mundial de la Poesia

L'organitzen la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO i tindrà lloc al CCCB la tarda del 21 de març.

El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia, i per aquest motiu, i per 16è any,  la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO convoquen un acte conjunt. Es farà al Hall del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a partir de les 18.30 h, i orbitarà entorn del poema Tant si baixes la vista vers la immunda, de Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona, de qui enguany es commemora el quatricentenari de la mort. En aquest poema, l’autor, després d’un exercici d’exhibició retòrica i de coneixements astronòmics tan típic del Barroc català que va liderar, es dirigeix al lector per etzibar-li un insult final: “Sempre, fidel lector, seràs un ase”.

A partir d’aquest estirabot, els llenguatges de Flor Aliberti, Marc Torrent, Marc Rosich, Oriol Genís, Berta Giraut, Raül Garrigasait, Maria Garganté i P.A.W.N. Gang, entre d’altres, confluiran per no deixar-nos oblidar que al desengany del món podem respondre-hi amb la ironia i a la ironia, amb la capacitat de meravellar-nos. L’acte també tindrà la participació de la Fundació Catalana Síndrome de Down i alumnes de la Xarxa Llull de l’Institut Ramon Llull. Serà traduït a la llengua de signes catalana per l’Associació Gironina de Sords.

L’accés és lliure, però l’aforament serà limitat i cal inscripció prèvia.